Bemutatkozás

dr. Farkas Richárd vagyok. Gyermekkoromat egészen az egyetemi évek kezdetéig Egerben töltöttem, majd 2004-ben tanulmányaim miatt Budapestre költöztem. 2009-ben cum laude minősítéssel szereztem diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Az ügyvédjelölti évek alatt 2010-től a Pécsi Tudományegyetem szervezésében tanulmányokat folytattam, ahol 2012-ben Fizetésképtelenségi szakjogász diplomát szereztem. A szakvizsgát követően 2013-ban megalapítottam a dr. Farkas Richárd Ügyvédi Irodát és a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja lettem.

Már az általános iskolában töltött évek során különösen erős érdeklődést mutattam a történelem iránt, mely a későbbi tanulmányaimat is meghatározta és a jogi pályára vezetett. Az egyetemi évek alatt arra törekedtem, hogy az elsajátított elméleti tudáshoz gyakorlati tapasztalatokat szerezzek. Polgári joggal foglalkozó ügyvédi irodában láthattam bele az ügyvédi tevékenység mindennapjaiba, sava-borsába.

Ars poeticam, hogy minden ügy a hasonlóságok ellenére is egyedi, ezért azokra egyedi megoldásokat kell keresnünk. Célom ennél fogva, hogy az irodámhoz bizalommal forduló ügyfeleimnek személyre szabott, a problémára fókuszáló, de mégis megoldás-centrikus jogi segítséget nyújtsak.

Tevékenységemet a klasszikus ügyvédi alapelveket a modern kor elvárásaival ötvözve törekszem végezni és rendkívül fontosnak tartom az ügyvéd-ügyfél közötti bizalmi kapcsolat kialakítását és fenntartását.

Szakterületemnek a társasági jogot, gazdasági jogot és a követelésbehajtást tekintem, de ezeken kívül jellemzően ingatlanjoggal és családjoggal is foglalkozom. Bár peres és peren kívüli képviseletet is ellátok, a vitás helyzetekben mégis utóbbi élvez prioritást, ugyanis vallom, hogy egy megfelelő egyezség a feleknek költséget, időt takaríthat meg a hosszantartó peres eljárásokkal szemben.

klimaprofik.hu